Beginnen met een bullet journal

Ben jij op zoek naar een manier om gestructureerd te werken en daarbij je creativiteit kwijt te kunnen? Dan is beginnen met een Bullet Journal zeker wat voor jou! Weet je niet precies wat een Bullet Journal is? Dat wist ik ook niet goed en daarom ben ik op onderzoek uit gegaan! Want van gestructureerd werken en daarbij ook tot rust komen, wordt toch iedereen gelukkkiger?

Wat is een Bullet Journal precies?

Een Bullet Journal is een soort agenda, maar dan een stuk uitgebreider. In ieder geval een agenda waar je je creativiteit in kwijt kan. En waar je niet alleen je planning, maar nog veel meer in kwijt kan!

Het is een leeg notebook, wat je zelf indeelt.

Een Bullet Journal heeft vooraan een inhoudsopgave en ook een legenda. Een legenda is nodig omdat je voor alle soorten notities en afspraken een apart symbool gebruikt. Daarna een jaarkalender, een maandkalender en ook een indeling per dag.

Maar je kan bijvoorbeeld ook lijstjes erin opnemen, zoals welke boeken je nog wil lezen of welke ruimtes in huis je wil gaan schoonmaken: Alles kan! Het is dan ook jouw Bullet Journal en het leuke eraan is dat het zo persoonlijk is!

Je hebt ook geen apart notitieblok meer nodig om al je gedachtespinsels op te schrijven, want daar kan je ook gewoon een aparte pagina voor maken. Alles kan je dus bundelen op één plek. Ideaal!

Bullet Journal ideeën

Er zijn online heel veel voorbeelden van supermooie Bullet Journals te vinden. Hieronder heb ik er een paar voor je op een rijtje gezet om inspiratie op te doen!

Zoals je ziet zijn er allerlei manieren om je Bullet Journal vorm te geven. Van vrij minimalistisch tot heel druk. Bedenk dat er niks ‘goed’ of ‘fout’ is, zolang jij er maar blij mee bent!

 

Zelf een Bullet Journal maken

Het enige wat je nodig hebt om een te beginnen met een Bullet Journal is een leeg notitieboek en een pen (kijk hieronder even voor de mooie Bullet Journals die bij bol.com te koop zijn!).

Waar je mee begint is het maken van de inhoudsopgave. Alle pagina’s die je gebruikt nummer je en daarom wordt je inhoudsopgave dus ook steeds langer!

Daarna komt je legenda. Zo kan je (vooral in het begin) een goed onderscheid maken tussen taken, evenementen, notities, etc. Je kan symbolen gebruiken die je zelf fijn vind, of kijk even op Youtube wat voor symbolen anderen gebruiken!

Allereerst komt er een overzicht van het komende jaar. Hier zet je bijvoorbeeld alle verjaardagen in, maar geen dagelijkse taken – dat komt later nog!

Vervolgens volgt het maandoverzicht van de komende maand. Op de linkerpagina zet je alle afspraken voor de komende maand. Op de andere bladzijde noteer je je taken, doelen en notities voor de komende maand.

Na het maandoverzicht komt je dagoverzicht. Dit lijkt iets meer op een gewone agenda. Hier zet je van elke dag je notities, afspraken en taken.

Als je aan bepaalde dingen niet toekomt, kan je deze verschuiven naar de volgende maand.

Vind je het fijn om hier nog even beeld bij te hebben? Kijk dan naar onderstaande video:

 

Bullet Journal kopen

Er zijn duizenden prachtige Bullet Journals te koop.

Op zoek naar een mooie Bullet Journal? Op bol.com heb je keuze uit honderden journals. Zoals deze hieronder:

 

Je hebt ook mooie stencils die je kan gebruiken, voor als je zelf wat minder creatief bent. Of gewoon wat minder tijd hebt!

Heb jij al een Bullet Journal?

Zelf ben ik in ieder geval overtuigd en ga toch ook eens beginnen met een Bullet Journal! Heb jij al een Bullet Journal of ga je er binnenkort mee beginnen? Laat het me weten in de reacties hieronder!